TOP ASPIRATOARE FĂRĂ SAC

Cauți cel mai bun aspirator fără sac? Vezi mai jos topul nostru! Am ales atent pentru tine doar cele mai bune aspiratoare fără sac! Criteriile de selecție au fost: calitatea, opiniile clienților, performanțele și prețul.

Dyson Big Ball Parquet 2

Dyson Big Ball Parquet 2

Capacitate 1.5 litri, capăt de curățare pneumatic, perie combi 2 in 1, filtru HEPA, perie pentru scări

Philips PowerPro Expert FC9744/09

Putere 650 W, multiple tehnologii, variator de putere, derulator automat pentru cablu

Heinner HVC-V750RD

Recipient de colectare de 2.2 litri, putere 750 W, filtru HEPA dublu, variator putere, derulator cablu

Samsung VCC43Q0V3B

Capacitate de 1.5 litri, 850 W putere, variator putere, derulator automat pentru cablu

Rowenta Compact Power RO3731

Filtru de înaltă eficiență, 750 W putere, recipient de 1.5 litri, diverse accesorii

Samsung VC07M2110SR

1.5 litri capacitate de colectare, 700 W putere, derulator automat cablu, accesoriu spații înguste

Review Rowenta Compact Power RO3786

Rowenta Compact Power RO3786

Putere 750 W, capacitate 1.5 litri, indicator recipient plin, derulator automat pentru cablu

Electrolux Ease C4 3A EC41-4T

Electrolux Ease C4 3A EC41-4T

Putere de 700 W, capacitate colectare praf de 1.5 litri, filtre lavabile

Ce sunt aspiratoarele fără sac?

Aspiratoarele fără sac sunt electrocasnice concepute pentru a colecta și îndepărta praful și murdăria din diferite suprafețe, cum ar fi covoare, parchet, sau podele, fără a utiliza saci de praf desechabili sau recipiente speciale pentru colectarea murdăriei. Ele folosesc o tehnologie de colectare a murdăriei care implică filtrarea și separarea prafului și a particulelor de murdărie de aerul aspirat.

Iată cum funcționează în general un aspirator fără sac:

 1. Aspirația: Aspiratorul fără sac folosește o putere de aspirație pentru a colecta murdăria de pe suprafețe. Motorul aspiratorului creează o trecere a aerului prin perie sau duzele de aspirație pentru a ridica particulele de praf și murdăria.

 2. Filtrarea: Aerul și particulele colectate sunt apoi direcționate către un filtru. Acest filtru poate fi de tip HEPA (High Efficiency Particulate Air), care reține particulele foarte fine, inclusiv alergeni, bacterii și acarieni, sau poate fi un alt tip de filtru cu diferite niveluri de eficiență.

 3. Separarea murdăriei: În interiorul aspiratorului fără sac, particulele de murdărie sunt separate de aer prin intermediul unui ciclon sau a altui sistem de separare. Această separare permite particulelor de murdărie să cadă într-un recipient special pentru colectarea lor, în timp ce aerul curat este evacuat din aspirator.

 4. Golește și curăță: Odată ce recipientul de colectare este plin, acesta poate fi ușor golit și curățat pentru a pregăti aspiratorul pentru utilizare ulterioară. Nu mai este nevoie să înlocuiți saci de praf, ceea ce face acest tip de aspirator mai comod și mai economic pe termen lung.

Avantaje și Dezavantaje

Aspiratoarele fără sac au atât avantaje, cât și dezavantaje. Iată o listă cu principalele puncte pozitive și negative ale acestui tip de aspirator:

Avantaje ale aspiratoarelor fără sac:

 1. Economie pe termen lung: Unul dintre cele mai mari avantaje ale aspiratoarelor fără sac este că nu trebuie să cumpărați în mod regulat saci de praf descartabili. Acest lucru poate economisi bani pe termen lung.

 2. Ecologic: Deoarece nu generează deșeuri de unică folosință sub formă de saci de praf, aspiratoarele fără sac sunt considerate o opțiune mai ecologică.

 3. Performanță constantă: Pe măsură ce colectarea murdăriei se face într-un container separat, performanța aspiratorului rămâne constantă pe măsură ce containerul se umple. Nu există o scădere a puterii de aspirație pe măsură ce se adună mai multă murdărie.

 4. Ușurință în utilizare: Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la înlocuirea sacilor de praf, ceea ce face aspiratoarele fără sac mai ușor de utilizat și de întreținut.

Dezavantaje ale aspiratoarelor fără sac:

 1. Cost inițial mai mare: De obicei, aspiratoarele fără sac au un preț inițial mai mare față de cele cu saci de praf. Cu toate acestea, economiile pe termen lung pot compensa acest cost inițial.

 2. Curățare mai frecventă: Containerul de colectare a murdăriei și filtrele trebuie curățate și întreținute regulat pentru a menține eficiența aspiratorului. Aceasta poate fi o sarcină suplimentară de lucru față de schimbarea periodică a sacilor de praf.

 3. Filtrare mai slabă (în cazul modelelor mai ieftine): Unele aspiratoare fără sac mai ieftine pot avea sisteme de filtrare mai slabe decât cele cu saci de praf, ceea ce poate permite eliberarea unor cantități mici de particule în aerul din încăpere.

 4. Capacitatea limitată de colectare: Containerul de colectare are o capacitate limitată, iar aspirarea frecventă a suprafețelor mari poate necesita golirea repetată a containerului.

În general, alegerea între un aspirator cu sac și unul fără sac depinde de preferințele personale și de nevoile specifice. Este important să luați în considerare costurile pe termen lung, nivelul de întreținere pe care sunteți dispus să-l efectuați și calitatea filtrării atunci când alegeți un aspirator. De asemenea, este util să citiți recenzii și să vă informați despre diferitele modele disponibile pe piață pentru a face o alegere înțeleaptă.

Întrebări Frecvente

În ceea ce privește aspiratoarele fără sac, există câteva întrebări frecvente pe care oamenii le au. Iată câteva dintre aceste întrebări și răspunsurile corespunzătoare:

Cum funcționează un aspirator fără sac?

Aspiratoarele fără sac utilizează un sistem de colectare și filtrare a murdăriei care implică aspirarea aerului și a particulelor de praf, trecerea acestora printr-un filtru, separarea murdăriei de aer și colectarea murdăriei într-un container special.

Care este principala diferență între un aspirator cu sac și unul fără sac?

Principala diferență constă în modul în care se colectează murdăria. Aspiratoarele cu sac folosesc saci de praf descartabili, în timp ce aspiratoarele fără sac colectează murdăria într-un container, eliminând nevoia de saci.

Sunt aspiratoarele fără sac mai economice pe termen lung?

Da, aspiratoarele fără sac sunt considerate mai economice pe termen lung deoarece nu trebuie să cumpărați în mod constant saci de praf. Cu toate acestea, costul inițial al unui aspirator fără sac poate fi mai mare.

Cum se curăță și se întreține un aspirator fără sac?

Pentru a menține eficiența aspiratorului, trebuie să curățați și să întrețineți regulat filtrele și containerul de colectare a murdăriei. De obicei, filtrele pot fi spălate sau înlocuite la intervale regulate, iar containerul trebuie golit și curățat după fiecare utilizare.

Care sunt tipurile de filtre utilizate în aspiratoarele fără sac?

Cele mai comune tipuri de filtre utilizate în aspiratoarele fără sac sunt filtrele HEPA (High Efficiency Particulate Air), filtrele ciclonice și filtrele cu apă. Filtrele HEPA sunt cele mai eficiente în reținerea particulelor fine și alergenilor.

Există dezavantaje ale aspiratoarelor fără sac?

Da, există câteva dezavantaje, cum ar fi costul inițial mai mare, necesitatea unei curățări și întrețineri mai frecvente și posibilitatea ca modelele mai ieftine să aibă performanță de filtrare mai slabă.

Aspiratoarele fără sac sunt mai bune pentru alergici?

Aspiratoarele fără sac cu filtre HEPA pot fi o opțiune bună pentru persoanele cu alergii, deoarece aceste filtre rețin particulele fine și alergenii, contribuind la menținerea aerului mai curat în locuință.

Ce capacități au containerul de colectare a murdăriei în aspiratoarele fără sac?

Capacitatea containerului poate varia de la un model la altul, dar majoritatea aspiratoarelor fără sac au un container de colectare cu o capacitate cuprinsă între 1 și 3 litri sau chiar mai mult, în funcție de model.

Ți-a plăcut acest articol?

Alege numărul de stele și votează:

Notă: 4.2 / 5. Voturi: 5

Până acum nu sunt voturi. Fii primul care votează!

AspiratorBun.ro
Logo